Articol selectat

5 exercitii benefice pe care toata lumea le uraste

5 exercitii benefice pe care toata lumea le uraste

Un vechi proverb spune ca nu vom vedea plusurile fitness-ului, decat dupa putina suferinta fizica. Dar, in ziua de astazi, tendinta se pare ca face exercitiile pe cat se poate de simple. Exista versiuni modificate si modernizate ale exercitiilor din trecut. Inovatorii spun ca acestea sunt cel putin la fel de bune – daca nu, chiar mai bune – decat cele originale. Dar se pare ca generatiile vechi au avut cea mai bune idee. Sigur ca acele exercitii ii oboseau si ii faceau sa transpire, dar au functionat!

Cele mai eficiente exercitii pentru slabit

Daca vrei sa ai un fizic bun, cel mai bine este sa transpiri asa cum era odata. Mai jos este o lista cu cele mai eficiente si cele mai putin iubite exercitii din toate timpurile:

Tractiunile

Tractiunile ne amintesc adesea de momentele injositoare din scoala cand erai facut de ras si luai o nota mica la sport pentru ca nu le puteai face. Daca nu ai experimentat niciodata asemenea trairi, considera-te norocos! Pentru restul, tractiunile ne amintesc cat de slabi suntem. Tractiunile sunt, de asemenea, cea mai eficienta metoda pentru a intinde, pentru a tonifica bratele, umerii si spatele. Tractiunile iti vor face partea superioara a corpului mult mai puternica. Daca nu poti face tractiuni normale, poti incerca acasa, instaland o bara verticala care sa fie mai inalta decat inaltimea proprie, tinandu-te de ea. Urmatorul pas este sa treci la tractiunile asistate pe scaun, apoi la tractiunile normale.

Flotarile

Flotarile sunt folosite ca pedeapsa in scoli, in institutii militare din toata lumea. Este foarte rau ca sunt asociate cu negativism de foarte multe persoane, dar, pentru multe alte persoane, sunt extrem de importante intrucat sunt foarte bune pentru brate si piept. Daca nu poti face flotarile bine, nu te descuraja. Poti incepe prin a te rezema de un perete si apoi sa impingi. Apoi poti incerca sa faci o flotare cu ajutorul genunchilor. Astfel, nu va dura mult pana vei fi in stare sa iti impingi tot corpul pentru executarea flotarilor cu doua maini sau chiar cu o mana.

Abdomenele

Abdomenele sunt recunoscute ca fiind o tortura repetitiva pentru splina si pentru partea inferioara a coloanei vertebrale. Dar, daca sunt executate si pe o suprafata putin moale, abdomenele iti pot face un abdomen puternic si demn de invidiat. Daca nu poti face abdomene, iti poti incorda muschii burtii si incerci sa te ridici putin. Dupa cateva saptamani, ar trebui sa fii in stare sa faci abdomene normale, dar daca la inceput iti pierzi echilibrul, poti ruga un prieten sa te ajute, tinandu-ti picioarele. Asigura-te ca faci execitiile cu abdomenul, nu cu picioarele sau cu mainile.

Ridicarea picioarelor

Exista o varietate de tipuri de ridicare a picioarelor si niciunul dintre ele nu e foarte distractiv. Toate aceste tipuri au, totusi, ceva in comun: iti vor tonifica picioarele si abdomenul, iar rezultatul te va incanta. Pentru a face ridicari ale picioarelor, stai intins pe spate si departeaza picioarele pentru a forma un unchi de 45 de grade fata de corpul tau. Apoi, lasa usor piciorul in jos pana mai sunt 15 centimetri pana la pamant. Iti vei simti muschii cum ard, dar si abdomenul, iar asta este un lucru bun. Un alt exercitiu consta in indoirea genunchilor pana la piept, in timp ce stai intins. Apoi, extinzi picioarele sa formezi un unchi de 45 de grade. Mai intai faci aceste miscari cu piciorul drept, apoi cu piciorul stand, cat se poate de apropiat de suprafata pe care esti asezat. Repeta fara sa atingi suprafata pe care stai.

Lipirea spatelui de perete

Desi suna ridicol, acest exercitiu este benefic pentru muschii cvadriceps. Au, de asemenea, o reputatie negativa, dar efectul lor este sanatos. Acest exercitiu consta in lipirea spatelui de un perete, apoi, usor, te lasi in jos, cu spatele lipit de perete, astfel incat genunchii tai sa formeze un unghi de 90 de grade cu restul corpului, ca si cand ai sta pe un scaun. Contracteaza-ti abdomenul si mentine pozitia timp de 20 de secunde, pana la 60 de secunde. Daca doare, functioneaza!

Stramosii nostri au stiut cate ceva despre aceste exercitii benefice. Le poti adauga in programul zilnic pentru a-ti intari organismul si pentru a duce o viata sanatoasa. Nu merita efortul toata durerea suportata?

Despre admin

Specialist in nutritie si dietetica.

Postari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *