Articol selectat

Care sunt bazele dietelor

Care sunt bazele dietelor

Cu totii am auzit despre dietele minune, „slabeste 10 kilograme in 2 saptamani cu dieta pe baza de …”, dar medicii specialisti afirma ca nu intotdeauna acestea sunt neaparat sanatoase. O dieta poate avea repercursiuni grave asupra corpului uman daca il priveaza de anumite elemente cum ar fi proteinele, vitaminele si chiar anumite categorii de grasimi.

Calorii putine si exercitiu mult, bazele oricarei diete

Poate va intrebati cum reusiti sa topiti kilogramele in plus, sa va pastrati sanatatea si sa va mentineti greutatea dorita fara a avea un risc mare de ingrasare dupa ce finalizati dieta. Raspunsul este unul mai simplu decat ati crede, un regim hipocaloric si exercitii fizice multe.

Daca veti incepe sa consumati cu 500-1000 de calorii mai putin in fiecare zi si sa faceti exercitii fizice de doua ori pe zi, cel putin o ora, veti observa cum in mod natural corpul va incepe sa se dezvolte natural si armonios. Sunt indicate doua tipuri de exercitii, unul dimineata de intensitate medie, cum ar fi alergatul, mersul pe bicicleta sau repetari multe cu o greutate mica. Iar seara este indicat o sesiune de efort intensa de exemplu sprinting sau exercitii cu greutati mari, repetari mici si timp de odihna scurt intre serii.

Inainte sa incepeti sa respectati aceste doua reguli, este indicat sa vizitati un medic nutritionist si sa ii cereti sfatul in legatura cu numarul de calorii real de care corpul dumneavoastra are nevoie si sa va faceti un plan de alimentatie de care sa va tineti cu strictete.

Despre admin

Specialist in nutritie si dietetica.

Postari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *