Articol selectat

Exercitii mentale de mentinere diete

Exercitii mentale de mentinere diete

Inceperea unui nou regim alimentar nu este atat de grea precum ati crede. Ideea de nou, de schimbare ne motiveaza, iar la inceput putem fi chiar entuziasmati sa facem ceva diferit in viata noastra, dar pe parcurs, tentatiile, monotonia si lipsa rezultatelor immediate sunt principalii factori care ne fac sa lasam balta dieta si sa revenim la vechile obiceiuri.

Dupa o dieta esuata de regula se instaleaza depresia, anxietatea si frustrarea, trei dintre elementele care ne determina sa mancam mai mult, mai haotic si sa avem o parere mai proasta despre noi. De aceea este important sa cunoasteti cateva exercitii mentale de mentinere a unei diete pe care sa le aplicati atunci cand incepeti un nou regim alimentar, pentru a evita aparitia unui esec.

3 sfaturi pentru mentinerea dietelor

In primul rand trebuie sa va amintiti zilnic despre motivatia care v-a determinat sa tineti regim. Fie ca o faceti pentru sanatatea personala, pentru a arata mai bine, sau pentru a avea un trup perfect la plaja vara viitoare, trebuie sa aveti in minte acel obiectiv in permanenta, mai ales atunci cand vreti sa va infruptati dintr-un aliment interzis.

In al doilea rand trebuie sa tineti minte ca rezultatele nu apar niciodata imediat. Trebuie sa va exersati rabdarea si sa nu va descurajati daca nu vedeti imediat cum kilogramele se topesc. O dieta care se desfasoara pe o perioada indelungata de timp este deseori recomandata deoarece asa se reduce riscul unei ingrasari agresive odata ce aceasta este intrerupta.

De asemenea nu trebuie sa uitam ca nu intotdeauna dietele care promit topirea a 10 kilograme intr-o luna sunt sanatoase. Astfel de scaderi agresive in greutate va pot afecta intr-un mod negativ sanatatea fizica.

Si nu in ultimul rand, trebuie sa va exersati si optimismul. Nu trebuie sa va descurajati niciodata atunci cand vine vorba de o dieta. Perseverati, iar rezultatele vor aparea cu timpul, dar asta doar daca respectati toate regulile cu strictete!

Despre admin

Specialist in nutritie si dietetica.

Postari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *